Internetfiets

Fiets kopen in een webshop

Veel mensen kopen hun fiets in  een webwinkel als www.bikepoint.nl, www.bikeshop.nu, www.bikesonline.nl, www.bikemotion.nl, www.derijwielwinkel.nl, www.fietsenvoordelig.nl,www.fietsenwinkel.nl, www.fietsophetnet.nl en www.izibike.nl .

Ook racefietsen zijn via internet vaak voordelig te verkrijgen: Rose Versand, www.mantel.nl en Math Salden zijn voorbeelden van populaire online fietswinkels in het race-segment. Maar uiteraard is daar ook Canyon.com die de fiets opstuurt. Ze zeggen erbij dat het héél makkelijk is maar toch valt het niet altijd mee om de fiets helemaal perfect af te stellen. En soms merk je pas na een paar keer rijden dat de fiets nog wat afstelling nodig heeft.

Nazorg, onderhoud en service internetfiets

Een nadeel van het kopen van een fiets op het internet is dat een eventuele servicebeurt niet bij de aankoop is inbegrepen. Soms is er een ophaaldienst, of kan je de fiets wegbrengen naar een door de webshop aangewezen fietsenmaker. Maar dat is omslachtig en tijdrovend. En een gang naar de fietsenwinkel om de hoek, die vaak dezelfde fietsen verkoopt tegen hogere prijs, zal zijn vaste klanten voorrang geven. Of u voelt zich er gewoon ongemakkelijk bij.

ZAAF kent die bezwaren niet! Ik kom bij u aan huis wanneer u dat wilt en pleeg met alle plezier de nazorg en het onderhoud van uw op het internet aangeschafte fiets.

Internetfiets gekocht?

Een nieuwe fiets komt als een bouwpakket uit de fabriek.  Dus vóór de aflevering moet de verkoper hem nog voor een groot deel in elkaar zetten. Dat kost behoorlijk wat tijd en aandacht.
De meeste fietsenmakers geven bij de aankoop van een fiets  vaak een gratis eerste servicebeurt bij omdat er ondanks alle zorg bij een nieuwe fiets altijd nog iets los kan raken of afgesteld moet worden. Die gratis eerste beurt’ is er niet voor niets.

Hierbij worden de spaken nagelopen, remmen en versnellingen nog eens afgesteld en alle moeren en bouten nagelopen.

Belangrijk: Een fiets van een onbekend merk, met goedkope onderdelen, kan net zoveel fietsplezier geven als een fiets van een bekend merk. Maar het vergt wel wat meer onderhoud. Een goede servicebeurt is bij een goedkope fiets extra belangrijk.