Beginnen met wielrennen

Na vorige week De Griep te hebben overwonnen was ik helemaal wielrenner af. Ik kon me niet voorstellen dat ik ooit had gekoerst en ook niet dat ik het ooit weer zou doen. Maar ik ben toch weer op de fiets gestapt, twee uurtjes heeeel rustig aan. Bruggetje op, hartslag 160. Maar gaandeweg kalmeerde het hart en kwam er toch wat gevoel in het lijf.

Dus na een tweede training donderdag, ging ik zondag naar Spaarnwoude om bij De Kampioen, de zondagskoers te rijden. Maar het was niet. Omdat op maandag het Districtskampioenschap zou worden gereden.  Gelukkig was ik niet de enige die dat niet wist, dus reden we in een groep naar Haarlem, want daar kan je om 10.30 starten bij

de Haarlemse Race Club Excelsior: De vereniging waar prestaties tellen maar gezelligheid nummer 1 staat (Sport op zondag, gezond, gezellig).


Nou, van hun motto is geen woord gelogen. Als je de kantine binnenstapt wordt je door de hele vereniging welkom geheten, de koffie kost 1 euro, en door de gezelligheid mis je bijna de start.

i104490282._szw1280h1280_i104490280._szw1280h1280_
Het parcours is een vierkant op een industrieterrein, het lijkt saai, maar als het hard gaat blijkt de wind van 4 kanten te komen en lopen de bochten toch wat vierkant. De koers lijkt al snel een echt criterium. Maar niet voordat er drie (3!) ronden geneutraliseerd zijn gereden.
Na de neutralisatie ging het toch echt los: Er reden drie sterke renners weg en pakten een rondje. Ik sprong af en toe weg, werd teruggehaald, klampte aan (moest nèt niet lossen). Weer in ontsnappinkje, kortom, het was koers, maar ook gezellig. Ik werd 10e of zo, maar dat deed er niet toe.

En verder:  Naar mijn bescheiden mening is de zondagochtendwedstrijd van HRC Excelsior dé aangewezen plek om het koersen eens uit te proberen. Het is totaal geen schande als je lost, de weg is breed, het peloton klein  en de sfeer is gemoedelijk. Dus vraag een KNWU basislidmaatschap (8 euro) aan en start!